Waka Waka: je mobiel opladen met de zon!

Waka Waka, is dat niet een liedje van Shakira? Ja, maar ook een duurzame oplader voor je mobiel of tablet. Herken je dit? Je zit in de trein, je wilt iemand bellen en de batterij van je smartphone is bijna leeg. Of je gaat naar een seminar en je oplader ligt nog thuis. En op de camping of tijdens een lange tocht in de natuur is een mobiel die niet werkt extra lastig. Er zitten tenslotte geen stopcontacten in de bomen.

Licht en power

Waka Waka

Er is een oplossing: de Waka Waka Power. Deze gadget is een oplader op zonne-energie! Duurzaam en heel handig voor onderweg. Zet hem in de zon en hij laadt op, gebruik hem later om je mobiel op te laden. Bij lange tochten hang je hem aan de buitenkant van je rugzak terwijl je een Wandel-app met een wandeling bekijkt. En wil je lezen in je tent? Zet de Waka Waka op een fles en kies een van de verlichtingsstanden. Geen zorgen, ook bij bewolkt weer laadt hij op, al is het wel veel langzamer. En ben je je Waka Waka midden in de jungle kwijt? Gebruik dan je smartphone als survivaltool.

 

Duurzaam en goed doel

powertosyria
Er gebeuren erg veel ongelukken met kerosinelampen bij studerende kinderen in ontwikkelingslanden. De Waka Waka Light is een goed alternatief met zonne-energie. Koop jij een Waka Waka Power, dan gaat een Waka Waka Light naar een kind met een kerosinelamp! Ze kunnen dan langer studeren en dat zonder het risico van brandwonden.

In de praktijk

Waka Waka van Jolanda Pikkaart

Ik gebruik de oplader nu een maand. Hij werkt goed, is duurzaam en eenvoudig in het gebruik. Hij zit dan ook altijd in mijn tas of hij staat op het tafeltje en vangt de zon op achter het raam van de trein.  Hoe werkt het? Zet de oplader met het scherm naar het licht. Het rode lampje laat zien of hij laadt, en hoe snel. Je mobiel opladen? Koppel je mobiel of iPad met een kabeltje aan de Waka Waka en druk de grijze knop aan de achterkant in. Zie je bij de usb-aansluiting nu blauw licht? Mooi, dan is hij je mobiel aan het laden. De groene lampjes bovenop vertellen je hoe vol je oplader is.

Aandacht nodig?

Heb je zin in een beetje aanspraak? Ga op een terras zitten, zet je Waka Waka in de zon, muziekje aan en koppel je mobiel. Je krijgt zeker aanspraak terwijl je je smartphone oplaadt. Iedereen is nieuwsgierig.

Verschenen in 42Bis.

 

1236 keer gelezen.

Share Button