Een boek schrijven? Wat een waanzinnig plan!

Ga jij een boek schrijven?

Het idee voor mijn boek ontstond ergens in 2011, na het schrijven van een dossier voor Leraar24: ict en de natuur. Voor Natuurkind verzamelde ik al heel veel informatie over kinderen en de natuur en op Eduapp had ik al een lijst met natuur-apps. Als natuurjournaliste en blogger op Natuurkind heb ik al zoveel onderzoeken gelezen en heb ik erg veel contacten. Als enthousiast gebruiker van mijn Mac, een iPad, een Android tablet en smartphone gebruik ik veel natuur-aps en natuursites. Dus gewoon al die kennis bundelen en dan heb je een boek, zou je denken. Nee, dus!

Hard werken en informatieberg
Een boek schrijven is een proces. Het is hard werken en je moet door een informatieberg heen. Daar verlies je je makkelijk in. Research is nuttig, maar het is handig als je ook de tijd hebt om het op te schrijven. Het lijkt een waanzinnig plan, maar als je de eerste stap niet zet, komen je dromen nooit uit. Dus leg ik nog meer contacten, download ik weer een app. Maar waar is het eind? Er is altijd weer iemand die nog een leuke app weet, een nieuw onderzoek dat opduikt of weer een twitterende boswachter.

Waanzinnig plan

Het perfecte boek bestaat niet

Staat straks alles wel in mijn boek Met je smartphone het bos in? Nee, niet alles staat in mijn boek, besluit ik dus halverwege. Ergens is er een grens. Of je nu een boek schrijft of  een een kunstwerk maakt, perfectie helpt je niet. Het is een boek met tips, vol inspiratie voor ouders, leerkrachten en andere natuurliefhebbers. Op de site blijven de apps en links zo actueel mogelijk natuurlijk. En wie weet, misschien is een update in een herdruk wel nodig. Geen probleem, dan pas ik het aan. Wees dus creatief, bekijk de tips, en als leerkracht de lesideeën, en ga aan de slag! Heb je zelf tips of wil je je ervaringen delen? Blijf op de hoogte via mijn facebookpagina. En ga naar buiten ;-).

Wat is jouw plan?
Wat is jouw waanzinnige plan? Zo’n plan waarvan je vrienden zeggen:”doe het nu niet”! Iets waarbij je familie haar wenkbrauwen optrekt? Wanneer doe jij het lekker wel? Weet je het nog niet? Begin dan in ieder geval vast met de eerste stap en lees Waanzinnige plannen van Marcel van Driel. Het is tenslotte jouw droom!

Lees ook mijn algemene blog Wat een waanzinnig plan!

Bestel mijn boek!

Met je smartphone het bos in

838 keer gelezen.

Share Button