Als Natuurkind wil ik jongeren en hun omgeving informeren, inspireren en stimuleren. Terug naar de basis: de natuur, want die is overal.

Natuurkind (Jolanda Pikkaart)-r

Ik, Jolanda Pikkaart ben freelance journaliste, blogger en columniste. In verschillende online tijdschriften zoals  The Optimist (Ode)42bis.nlUrbanchicksde Korte metten en op mijn duurzame weblog Natuurkind schrijf ik over kinderen en natuur, natuur-apps & gadgets, digitale middelen en onderwijs en duurzaamheid. Verder ben ik auteur van het boek: Met je smartphone het bos in! dat 12 maart 2014 tijdens de Boomfeestdag is verschenen.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het webschrijven van groene internetteksten en teksten op papier voor natuurorganisaties. 

Kinderen komen vaak te weinig in de natuur. Ze missen echte natuurervaringen zoals ruiken, proeven, voelen en luisteren naar de natuur. Verschillende organisaties zetten zich in om kinderen vaker de natuur in te krijgen. De natuur is zo dichtbij. Kweek samen aardbeien in de tuin of op je balkon. Er zijn heel veel beestjes in je tuin, koop een bijenhotel of bestudeer een lieveheersbeestje in een loeppot. Ren samen van een duin, spring in een diepe plas en wees OERRR. Want ook als je ouder dan 12 bent kun je deze lijst gaan afvinken! Want wat moet je allemaal in de natuur hebben gedaan? 

Ik ben co-auteur BoekTweepuntNul van het onderdeel Springpad.

Over het boek:

Omvang     blz. 148
Afwerking  geïllustreerd en gebonden
ISBN           9789088917103
Prijs           € 19,95
Uitgeverij  BoekTweePuntNul
Fotografie Kirsten van Miltenburg-Jonkers
Illustraties Bianca Snip

 

Neem voor meer informatie over de inhoud van het boek contact op met Jolanda Pikkaart 035-5432885 mail@jolandapikkaart.nl of voor een recensie-exemplaar met de uitgever BoekTweePuntNul

 

Share Button