De natuur in met je mobiel

Even whatsappen, je e-mail lezen of het laatste nieuws bekijken. Dat doen we allemaal wel eens. Maar met je mobiel de natuur in? Zie je dan nog iets behalve je scherm? Ja, zeker. Wandel met een routeapp en verken de omgeving.

Wandelen, fietsen en varen

Natuur Routes app

Wandelen, fietsen en zelfs varen: het is allemaal mogelijk met de gratis route app van Natuurmonumenten. Of je nu een langeafstandsloper bent of op zondag een korte wandeling met je kinderen wil maken, de app heeft voor iedereen wat.

Luister naar de boswachter

route app

Gewoon dwalen door het bos, gemarkeerde paden volgen of met een routeboekje in je hand wandelen. Het kan allemaal, maar er is meer. Natuurmonumenten heeft een app met interactieve natuurroutes. Het is meer dan puur een route volgen. Je mobiel geeft niet alleen informatie op verschillende punten in tekst en beeld, de boswachter van het gebied vertelt je zelfs een verhaal. Hoe hielden de bewoners vroeger hun eten op temperatuur? Luister naar de beschrijving over de ijskelder van een buitenplaats of leer iets over de geschiedenis van het gebied waar je loopt. En heb je niets met wandelen? Pak dan de fiets of kano en zoek een route uit.

Al 120 routes

Je krijgt een trilsignaal bij belangrijke punten. Bekijk thuis de app en download de route van jouw voorkeur. Vergeet niet je mobiel op te laden en ga op pad met het scherm uit. Er staan 120 routes in de app.

Download de gratis app voor Android of iPhoneneem je WakaWaka mee en ga naar buiten!

Verschenen op 42Bis.

849 keer gelezen.

Share Button