Van idee naar boek

Het schrijven met BoekTweePuntNul was een feest. Al die auteurs en het enthousiasme… Daar moest een vervolg op komen. Al snel was er het idee om naast BoekTweePuntNul met nieuwe uitgaven te starten. En ik had al een onderwerp in mijn hoofd.

Laat je je mobiel of tablet thuis?
Voor veel kinderen zijn smartphones en tablets al de gewoonste zaak van de wereld. Al die apparaten zijn leuk, en leerzaam, maar wanneer gaan kinderen de natuur in? Volgens sommigen is de oplossing die apparaten te verbieden. Ik zeg: “Neem ze mee in de natuur!”

Jolanda Pikkaart - met je smartphone het bos in

Ict in de natuur?
Tablets en smartphones verdwijnen niet uit ons leven, dus gebruik ze om kinderen vaker de natuur in te krijgen. Zet een app op je mobiel en ontdek samen welke vogels er in het bos vliegen. Verzin een leuke opdracht aan de hand van de Digi Doekaarten van IVN. Er zijn zoveel mogelijkheden! En natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de natuur mist en alleen op je iPad kijkt, maar op die apparaten kunnen meer boeken dan ooit in je wandeltas zouden passen.

Van idee tot boek
Kinderen vaker de natuur in, daar schrijf ik als Natuurkind al heel lang over. De volgende stap is mijn liefde voor ict te combineren met mijn passie voor de natuur. En dat idee ontrolt zich nu langzaam tot een boek. Met veel inspiratie, tips en ook lesideeën voor het onderwijs. De achterflap heb ik met de hulp van Esther Jacobs geschreven. Na artikelen en korte verhalen publiceer ik dus straks ook mijn eerste boek.

740 keer gelezen.

Share Button