BoekTweePuntnul200: samen een boek schrijven

Een boek schrijven in co-creatie?

Stel je hebt een goed idee voor een boek. Kun je dat dan in co-creatie schrijven? Ja dat kan. BoekTweePuntNul is een mooi voorbeeld.

 

Louis Hilgers en Tessa Zadelhoff bedachten het idee achter dit boek. Samen met andere auteurs een boek schrijven.

BoekTweePuntNul

In juni 2011 deden ze een oproep via Social Media. Bij mij ontstond meteen het gevoel: ‘Hier moet ik bij horen’. En ik was niet de enige. Binnen vier dagen waren er 100 co-auteurs voor 100 nieuwe onderwerpen, en het werden er meer. Er was een vast stramien om te volgen bij het schrijven van je onderwerp, dat gaf auteurs duidelijkheid. En als lezer van het boek weet je zo ook precies waar je de informatie moet zoeken.

BoekTweePuntNul is het eerste boek over Social Media, Web 2.0 en Webtools geschreven door in totaal 125 co-auteurs. Het boek is voor iedereen die meer wil weten over deze actuele onderwerpen. Ik schreef het hoofdstuk over Springpad. In 2012 verscheen de update Boektweepuntnul200, met in totaal 200 onderwerpen. En er kwam een app. Het enthousiasme, al die gebundelde kennis en het contact met Tessa en Louis, zorgen bij mij voor zoveel inspiratie. Er zijn plannen voor een eigen boek. Daar blog ik later over.

HandBoekTweePuntNul

Naast de reguliere uitgave is er ook een HandBoekTweePuntNul  speciaal voor het onderwijs. Hoe zet je Social Media in op school? En hoe gebruik je ze niet alleen in de dagelijkse onderwijspraktijk, maar in de hele organisatie? Twaalf experts geven de antwoorden op vragen vanuit het onderwijs.

Web 2.0 project

boektweepuntnul200

Het ontstaan van BoekTweePuntNul is een web 2.0 project.Wil jij ook weten wat Plurk is, of Panfu of Dik? Bestel het boek en je weet waar Web 2.0 over gaat en welke Social Media je kunt gebruiken.

BoekTweePuntNul heeft de  SIDN Awards in de  categorie ‘ de Kracht van Netwerken’ gekregen. En er zijn ideeën over nieuwe uitgaven. Heb jij een idee? Neem dan contact op met de Tessa of Louis.

Bestel mijn boek!

 

934 keer gelezen.

Share Button