Beleef De Nieuwe Wildernis met je smartphone

Al bijna 600.000 Nederlanders zagen de film De Nieuwe Wildernis. Met de iTour app beleef je de film zelf in de Oostvaardersplassen. Je krijgt een interactieve rondleiding met filmbeelden, dierengeluiden en commentaar.

foto Yvonne van der Mey

Steigerende Konikpaarden, edelherten die indrukwekkend burlen, en een ijsvogel die in het water duikt voor zijn ontbijt. De Nieuwe Wildernis is een bioscoopfilm van EMS FILMS over de unieke Oostvaardersplassen. Twee jaar lang draaide een groot filmteam uniek beeldmateriaal van vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Om de Oostvaardersplassen nog meer onder de aandacht te brengen van het grote publiek is er ook een interactieve tour met originele filmbeelden en geluiden op locatie. Dit maakt een wandeling in De Oostvaarders- en Lepelaarsplassen nog spectaculairder.

de_nieuwe_wildernis_poster-320 (1)

VIP-wandeling
De Oostvaardersplassen zijn prachtig, en rondlopen in dit filmdecor is een bijzondere ervaring. Ga niet alleen wandelen, maar doe ook de tour met je smartphone. Start bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Lelystad of Almere. Ruben Smit, de veldregisseur en cameraman van de film, is uw persoonlijke gids. Hij vertelt in de tour meer over de dieren en de omgeving. Bekijk de beelden uit de film ter plekke. Kom oog in oog te staan met Konikpaarden of Heckrunderen. De fragmenten starten automatisch wanneer je te voet of op de fiets de juiste ‘hotspot’ bereikt.

De Nieuwe Wildernis zelf beleven
Beleef De Nieuwe Wildernis direct zelf op locatie. Download de iTour app. Installeer de app op je smartphone. Kies voor tours in plaats van musea. Zoek “De Nieuwe Wildernis” in de lijst. Download de iTour meteen op je mobiel, dan kun je de beelden meteen in het gebied afspelen.

Meer informatie over de Oostvaardersplassen:

Verschenen in The Optimist.

888 keer gelezen.

Share Button